Marinēti jaunie burkāni

Bieži gan negadās dzirdēt par marinētiem burkāniem, taču tev noteikti jāizmēģina! 

Jo radošāk strādāsi ar marinētajiem burkāniem, jo glītāk tie izskatīsies burciņā! Izskatam taču arī ir nozīme.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jo radošāk strādāsi ar marinētajiem burkāniem, jo glītāk tie izskatīsies burciņā! Izskatam taču arī ir nozīme.

Sastāvdaļas:

  • burkāni
  • uz 1l ūdens: 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. cukurs, 1 ēd.k. etiķa esence

Gatavošana:

  • Burkānus nomizo, nomazgā.
  • Tos sagriež vai nu salmiņos (tie derēs salātu gatavošanai ziemā), vai ripiņās (šos varēs izmantot zupās un sautējumos).
  • Uzvāra ūdeni un sagrieztos burkānus noblanšē (vārošu ūdeni uzlej sagrieztajiem burkāniem un patur 5-10 minūtes).
  • Ūdeni nolej nost un burkānus pilda burkās.
  • Uzvāra marinādi, ūdenim pievienojot sāli, cukuru un etiķa esenci.
  • To lej burkās, tām uzliek vāciņus un liek burkas karsēties.
  • 0,8 l burciņas karsē apmēram 15-20 minūtes.
  • Kad burkas izkarsējušās tās ņem ārā, aizvalcē vāciņu un griež uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas