Marinēti jaunie burkāni
Bieži gan negadās dzirdēt par marinētiem burkāniem, taču tev noteikti jāizmēģina!
Sastāvdaļas:
- burkāni
- uz 1l ūdens: 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. cukurs, 1 ēd.k. etiķa esence
Gatavošana:
- Burkānus nomizo, nomazgā.
- Tos sagriež vai nu salmiņos (tie derēs salātu gatavošanai ziemā), vai ripiņās (šos varēs izmantot zupās un sautējumos).
- Uzvāra ūdeni un sagrieztos burkānus noblanšē (vārošu ūdeni uzlej sagrieztajiem burkāniem un patur 5-10 minūtes).
- Ūdeni nolej nost un burkānus pilda burkās.
- Uzvāra marinādi, ūdenim pievienojot sāli, cukuru un etiķa esenci.
- To lej burkās, tām uzliek vāciņus un liek burkas karsēties.
- 0,8 l burciņas karsē apmēram 15-20 minūtes.
- Kad burkas izkarsējušās tās ņem ārā, aizvalcē vāciņu un griež uz leju, lai atdziest.
Recepte: Agita Gabrāne