Kefīra-ābolu viegli cepamā plātsmaize
Rudens klāt, ābolu raža pašā plaukumā, un ceļmalas jau pārklājušās raibu raibās koku lapu segās, bet mēs cepsim raibu raibo, tikko novāktās ābolu ražas ābolmaizi!
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- vaniļas cukurs
- 1,5 glāzes kefīra
- 1 ēd.k. sodas (dzēsta ar etiķi)
- 2-2,5 glāzes miltu
- 5 āboli
- pārliešanai: 0,5 litri jogurta, 100g cukura, kanēlis un 2 olas
Gatavošana:
- Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Pievieno kefīru un dzēsto sodu.
- Pakāpeniski iemaisa miltus.
- Mīklu lej cepampannā, pārber ar nomizotiem, smalki sagrieztiem āboliem.
- Liek cepties cepeškrāsnī.
- Sagatavo masu virskārtai: jogurtam pievieno olas, cukuru un kanēli.
- Visu kārtīgi samaisa.
- Kad plātsmaize ir cepusies apmēram 10 minūtes, šo masu lej virs āboliem.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne