Bezē cepumi – divkārt garšīgāki, ja cepti mājās!

Viena no lieliskajām bērnu ballītes našķu idejām ir bezē cepumi, īpaši, ja tie ir gardi noformēti. Taču derēs arī kā superīgs našķis draudzeņu pēcpusdienai!

Dodies nolasīt pēdējās šīs sezonas meža zemenītes!

FOTO: Agnese Gabrāne

Dodies nolasīt pēdējās šīs sezonas meža zemenītes!

Sastāvdaļas:

  • 4 olu baltumi
  • glāze cukura
  • vaniļas cukurs
  • paciņa biezpiena
  • 200ml saldā krējuma
  • zemenes un piparmētru lapiņas dekoram

Gatavošana:

  • Olu baltumus atdala no dzeltenuma un puto.
  • Pievieno vaniļas cukuru un pakāpeniski ber klāt cukuru.
  • Visu saputo stingrās putās.
  • Ar tortes ''šprici'' pannā, kurā izklāts cepampapīrs, spiež apaļus cepumus.
  • Tos liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 100 grādiem un kaltē aptuveni 1,5 - 2 stundas.
  • Cepumus atdzesē.
  • Saputo saldo krējumu ar nedaudz pievienotu cukuru. Tad pievieno biezpienu un visu rūpīgi samaisa.
  • Šo masu spiež atdzesētajos bezē cepumos un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas