Bezē cepumi – divkārt garšīgāki, ja cepti mājās!
Viena no lieliskajām bērnu ballītes našķu idejām ir bezē cepumi, īpaši, ja tie ir gardi noformēti. Taču derēs arī kā superīgs našķis draudzeņu pēcpusdienai!
Sastāvdaļas:
- 4 olu baltumi
- glāze cukura
- vaniļas cukurs
- paciņa biezpiena
- 200ml saldā krējuma
- zemenes un piparmētru lapiņas dekoram
Gatavošana:
- Olu baltumus atdala no dzeltenuma un puto.
- Pievieno vaniļas cukuru un pakāpeniski ber klāt cukuru.
- Visu saputo stingrās putās.
- Ar tortes ''šprici'' pannā, kurā izklāts cepampapīrs, spiež apaļus cepumus.
- Tos liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 100 grādiem un kaltē aptuveni 1,5 - 2 stundas.
- Cepumus atdzesē.
- Saputo saldo krējumu ar nedaudz pievienotu cukuru. Tad pievieno biezpienu un visu rūpīgi samaisa.
- Šo masu spiež atdzesētajos bezē cepumos un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām.
Recepte: Agita Gabrāne