Meža gaļas veltnīši ar dārzeņiem
Tātad..recepti sāksim ar to, ka vispirms dodamies uz mežu nomedīt kādu brangu buciņu un tad jau ķersimies klāt maltītes gatavošanai.
Sastāvdaļas:
- meža gaļas fileja – 800g
- neliels kabacis – 1 gab.
- burkāni – 2 gab.
- sarkanā paprika – 2 gab.
- pētersīļu sakne – 1 gab.
- buntīte lociņu
- sāls, pipari
- eļļa – 2 ēd.k.
Marinādei
- ¼ glāze sojas mērces
- 2 ēd.k. cukura
- 2 ēd.k. galda etiķa
- 5 daiviņas ķiploka
- neliels gabaliņš čili pipara
Gatavošana:
- No dotajām sastāvdaļām pagatavo marinādi.
- Fileju sagriež plānās šķēlēs, izklapē.
- Dārzeņus sagriež garos salmiņos, sasāla, sapiparo un uzlej eļļu.
- Izklapētajā gaļiņā tin iekšā dārzeņus.
- Veltnīšus sasprauž ar kociņiem un kārto traukā.
- Veltnīšus pārlej ar sagatavoto marinādi un marinē kādu stundu.
- Tad tos liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī 180-200 grādos gatavu.
Recepte: Agita Gabrāne