Meža gaļas veltnīši ar dārzeņiem

Tātad..recepti sāksim ar to, ka vispirms dodamies uz mežu nomedīt kādu brangu buciņu un tad jau ķersimies klāt maltītes gatavošanai.

Pasniedz ar kartupeļiem vai ēd tāpat.

FOTO: Shutterstock.com

Pasniedz ar kartupeļiem vai ēd tāpat.

Sastāvdaļas:

  •   meža gaļas fileja – 800g
  •   neliels kabacis – 1 gab.
  •   burkāni – 2 gab.
  •   sarkanā paprika – 2 gab.
  •   pētersīļu sakne – 1 gab.
  •   buntīte lociņu
  •   sāls, pipari
  •   eļļa – 2 ēd.k.

Marinādei

  •   ¼ glāze sojas mērces
  •   2 ēd.k. cukura
  •   2 ēd.k. galda etiķa
  •   5 daiviņas ķiploka
  •   neliels gabaliņš čili pipara

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  •  No dotajām sastāvdaļām pagatavo marinādi.
  •   Fileju sagriež plānās šķēlēs, izklapē.
  •   Dārzeņus sagriež garos salmiņos, sasāla, sapiparo un uzlej eļļu.
  •  Izklapētajā gaļiņā tin iekšā dārzeņus.
  •  Veltnīšus sasprauž ar kociņiem un kārto traukā.
  •  Veltnīšus pārlej ar sagatavoto marinādi un marinē kādu stundu.
  • Tad tos liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī 180-200 grādos gatavu.


Recepte: Agita Gabrāne

 

 

Sastāvdaļas