Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi
Lielisku mērci pastai var pagatavot arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaiga citrona sulu.
Izejvielas (4 personām):
- 600g laša filejas bez asakām
- sāls pēc garšas
- 360g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7
- 200g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa
- 80g mandeļu miltu (vai maltas mandeles)
- 30g rīvēta cietā siera
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamk. cukura
- 100ml saldā krējuma
- 1 ēdamk. rozā piparu
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriez 4
gabalos, pārkaisa ar sāli. Liek uz pannas ar karstumizturīgu
rokturi un liek cepeškrāsnī. Cep 15-20 minūtes (vai līdz
lasis izcepies).
Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no
burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liec
mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē
(nevāri!).
Verdošā sālsūdenī vāri spageti aptuveni 7-8 minūtes līdz al dente
gatavībai. Nolej ūdeni. Pastu uzreiz liec atpakaļ katlā,
pievieno tomātu/ saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisi tā,
lai mērce vienmērīgi noklātu visus spageti. Spageti liec
siltos dziļajos šķīvjos. Katrai porcijai pa virsu liec laša filejas
gabalu. Dekorē ar zaļumiem un pārber ar rozā pipariem.
Pasniedz.