Neceptā kārtainā krāsu kūka. Pasniedz ar vaniļas mērci!
Šī kūka iztiks arī bez cepeškrāsns! Tās vietā paspēlēsimies ar dabīgām krāsām interesantam kūkas rakstam.
Sastāvdaļas:
- 3 paciņas biezpiena
- 1 glāze skāba krējuma
- 1 glāze pūdercukura
- 4 ēd.k. želatīna
- 4 ēd.k. aveņu ievārījuma (vislabāk - svaigi blenderētas saldētās ogas)
- 1 ēd.k. kakao
- nedaudz vaniļas cukura
Gatavošana:
- Biezpienu, skābo krējumu un pūdercukuru saputo.
- Želatīnu uzbriedina un izkausē.
- Masai pievieno izkausēto želatīnu.
- Kūkas masu sadala 3 vienādās daļās: vienai daļai pievieno ievārījumu, otrai kakao, trešajai - vaniļas cukuru.
- Ar kausiņu kūkas formā lej rozā masu, pa virsu lej brūno masu un vaniļas masu lej pēdējo.
- Tā lej, kamēr visa masa ir izlieta.
- Masa ir pašķidra, tāpēc plūstot uz malām, veidojas kārtas.
- Kūku liek ledusskapī, lai tā sastingst.
- Kad tā sastingusi, porciju dala gabalos un pasniedz vai nu pie kafijas, vai ar vaniļas mērci.
Recepte: Agita Gabrāne