Neceptā kārtainā krāsu kūka. Pasniedz ar vaniļas mērci!

Šī kūka iztiks arī bez cepeškrāsns! Tās vietā paspēlēsimies ar dabīgām krāsām interesantam kūkas rakstam.

Kurš gan atteiktos no vaniļas mērcē peldoša kūkas gabaliņa?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kurš gan atteiktos no vaniļas mērcē peldoša kūkas gabaliņa?

Sastāvdaļas:

  • 3 paciņas biezpiena
  • 1 glāze skāba krējuma
  • 1 glāze pūdercukura
  • 4 ēd.k. želatīna
  • 4 ēd.k. aveņu ievārījuma (vislabāk - svaigi blenderētas saldētās ogas)
  • 1 ēd.k. kakao
  • nedaudz vaniļas cukura

Gatavošana:

  • Biezpienu, skābo krējumu un pūdercukuru saputo.
  • Želatīnu uzbriedina un izkausē.
  • Masai pievieno izkausēto želatīnu.
  • Kūkas masu sadala 3 vienādās daļās: vienai daļai pievieno ievārījumu, otrai kakao, trešajai - vaniļas cukuru.
  • Ar kausiņu kūkas formā lej rozā masu, pa virsu lej brūno masu un vaniļas masu lej pēdējo.
  • Tā lej, kamēr visa masa ir izlieta.
  • Masa ir pašķidra, tāpēc plūstot uz malām, veidojas kārtas.
  • Kūku liek ledusskapī, lai tā sastingst.
  • Kad tā sastingusi, porciju dala gabalos un pasniedz vai nu pie kafijas, vai ar vaniļas mērci.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas