Burkānu kūciņas - supergardi!
Burkānu salāti, burkānu zupa, burkānu plācenīši, burkānu maize.. Nu ir laiks burkānu kūciņām!
Sastāvdaļas:
Kūkai:
- 200g burkānu
- 100g medus
- 100g pūdercukura (cukura)
- 80g mannas
- 1 tējk. kanēļa
- 4 olas
- 1/2 gl. eļļas vai 100g sviesta
- 1/2 citrona
- 1 tējk. sodas vai cepamā pulvera
Kremam:
- 2 gl. piena
- 4 ēd.k. mannas
- 1/2 gl. cukura
- 150g sviesta
- citrons
- 4 ēd.k. pilnpiena
Gatavošana:
- Burkānus smalki sarīvē.
- Samaisa visas kūkas sastāvdaļas.
- Liek ietaukotā veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī gatavu. Kūku var cept vienu veselu vai sadalīt mazajās kūciņu formiņās.
- Gatavo kremu: uzvāra pienu, pievieno cukuru, tajā lēnām sijā iekšā mannu.
- Mannas biezputriņu atdzesē.
- Sviestu saputo ar cukuru, pilnpienu un citronu.
- Šo masu savieno ar mannas biezputru, rūpīgi samaisa.
- Kad kūku pamatne ir atdzisusi, to pārgriež uz pusēm, pārklāj ar krema kārtu un liek virsū otru kūkas pamatni.
- Supergardi nodekorē! :)
Recepte: Agita Gabrāne