Kokosriekstu skaidiņu cepumi

Nu jau pavisam drīz nāksies pirms gulētiešanas atstāt Ziemassvētku vecītim cepumus ar pienu, tāpēc ievingrināsim pirkstus gardāko cepumu cepšanā! 

Nekas sarežģīts, patīkami gards!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nekas sarežģīts, patīkami gards!

Sastāvdaļas:

  • 100g kokosriekstu skaidiņu
  • 120g auzu pārslu
  • 140g miltu
  • tējkarote dzeramās sodas
  • 1 ēd.k. karsta ūdens
  • 170g brūnā cukura
  • 140g sviesta
  • 70g tumšā cukura sīrupa

Gatavošana:

  • Katliņā izkausē sviestu un cukura sīrupu.
  • Karstajā ūdenī izšķīdina sodu.
  • Kad cukura sīrups padzisis, tam pievieno izšķīdināto sodu.
  • Miltus sajauc ar auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.
  • Šajā miltu maisījumā lej izkausētā cukura sīrupa maisījumu.
  • Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
  • Ar rokām veido nelielas bumbiņas, kuras saplacina un kārto uz pannas ar lielāku atstarpi.
  • Cep 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas