Kokosriekstu skaidiņu cepumi
Nu jau pavisam drīz nāksies pirms gulētiešanas atstāt Ziemassvētku vecītim cepumus ar pienu, tāpēc ievingrināsim pirkstus gardāko cepumu cepšanā!
Sastāvdaļas:
- 100g kokosriekstu skaidiņu
- 120g auzu pārslu
- 140g miltu
- tējkarote dzeramās sodas
- 1 ēd.k. karsta ūdens
- 170g brūnā cukura
- 140g sviesta
- 70g tumšā cukura sīrupa
Gatavošana:
- Katliņā izkausē sviestu un cukura sīrupu.
- Karstajā ūdenī izšķīdina sodu.
- Kad cukura sīrups padzisis, tam pievieno izšķīdināto sodu.
- Miltus sajauc ar auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.
- Šajā miltu maisījumā lej izkausētā cukura sīrupa maisījumu.
- Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Ar rokām veido nelielas bumbiņas, kuras saplacina un kārto uz pannas ar lielāku atstarpi.
- Cep 180 grādos apmēram 15 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne