Multikatlā sautēts trusis
Rīkojam ģimenes vakaru kopā rosoties virtuvē - kopā smalcinām sastāvdaļas, ko pievienot buljonam priekš truša gaļas sautēšanas! Katram tiks pa nelielam darbiņam, galu galā - visi būs gandarīti, arī jūsu vēderi!
Sastāvdaļas:
- truša gaļa
- sāls, pipari
- spāņu sausās garšvielas (ja nav, var izmantot arī kādu citu pikantu garšvielu)
- sīpoli
- ķiploki
- ķiršu tomāti
- pētersīļu zaļumi
Gatavošana:
- Trusi sadala gabaliņos, pannā sakarsētā taukvielā apcep zeltaini brūnus.
- Multikatlā ielej ūdeni, liek tajā sacepto trusi.
- Pārkaisa ar sāli, pipariem un spāņu garšvielām.
- Nomizo sīpolus un ķiplokus, un iegriež katlā pie truša.
- Ķiršu tomātiņus sagriež četrās daļās, liek katlā pie gaļas, kā arī pievieno saišķīti pētersīļu.
- Multikatlam uzliek vāku, uzstāda vajadzīgo programmu sautēšanai.
- Trusi sautē ~ vienu stundu.
- To gatavu pasniedz ar vārītiem dārzeņiem.
Ja mājās nav multikatla, tad var sautēt arī parastā katlā.
Recepte: Agita Gabrāne