Burkānu kūka - recepte
Vasarai, svinīgām dārza ballītēm un dažādiem saulgriežu svētkiem tuvojoties, ir laiks apgūt jaunas, citādākas kūku receptes. Nebaidies paspīdēt starp citiem ar savu lielisko šedevru!
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 100g cukura
- 1/2 glāze eļļas
- 2 burkāni
- 2 tējk. sarīvēta ingvera
- 1 tējk. kanēļa
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 150g miltu
- 50g mandeļu skaidiņu
Pildījumam:
- 400g saldā krējuma
- 100g cukura
- vaniļas cukurs
Gatavošana:
- Olas saputo ar cukuru, tām pievieno cepamo pulveri, kanēli un ingveru, visu samaisot.
- Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Tos pievieno masai.
- Pievieno arī eļļu un miltus.
- Mīklu samaisa un lej ar cepampapīru izklātā veidnē.
- Pārkaisa mandeļu skaidiņas un cep 180 grādos gatavu.
- Atdzisušu pārgriež horizontāli divās daļās.
- Saldo krējumu puto ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.
- To smērē starp kārtām, kūkas virspusi un malas.
- Dekorē pēc saviem ieskatiem.
Lai labi garšo!
Recepte: Agita Gabrāne