Burkānu kūka - recepte

Vasarai, svinīgām dārza ballītēm un dažādiem saulgriežu svētkiem tuvojoties, ir laiks apgūt jaunas, citādākas kūku receptes. Nebaidies paspīdēt starp citiem ar savu lielisko šedevru!

Patiks gan maziem, gan lieliem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Patiks gan maziem, gan lieliem!

Sastāvdaļas:

  1. 2 olas
  2. 100g cukura
  3. 1/2 glāze eļļas
  4. 2 burkāni
  5. 2 tējk. sarīvēta ingvera
  6. 1 tējk. kanēļa
  7. 2 tējk. cepamā pulvera
  8. 150g miltu
  9. 50g mandeļu skaidiņu

 

Pildījumam:

  1. 400g saldā krējuma
  2. 100g cukura
  3. vaniļas cukurs

 

Gatavošana:

  • Olas saputo ar cukuru, tām pievieno cepamo pulveri, kanēli un ingveru, visu samaisot.
  • Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Tos pievieno masai.
  • Pievieno arī eļļu un miltus.
  • Mīklu samaisa un lej ar cepampapīru izklātā veidnē.
  • Pārkaisa mandeļu skaidiņas un cep 180 grādos gatavu.
  • Atdzisušu pārgriež horizontāli divās daļās.
  • Saldo krējumu puto ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.
  • To smērē starp kārtām, kūkas virspusi un malas.
  • Dekorē pēc saviem ieskatiem.
Reklāma
Reklāma

Lai labi garšo!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas