Saldie citrona kēksiņi. Kā pagatavot ar dabīgām izejvielām
Ja nu kas, veselīgi pagatavotus gardos našķus droši var apēst mazliet vairāk nekā citus - cukurainos gardumus!
Sastāvdaļas:
- 1/2 glāze kokosriekstu miltu
- 1/4 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote cepamās sodas
- 4 olas
- 1/4 glāzes kokosriekstu eļļas
- sarīvēta citrona miziņa no viena vesela citrona
- viena vesela citrona sula
- 1/2 glāzes medus
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Bļodā sajauc kokosriekstu miltus, cepamo sodu un sāli.
- Mazā bļodā iesit četras olas, klāt pievieno kokosriekstu eļļu, citrona sulu un miziņu, vaniļu un medu.
- Ar mikseri rūpīgi visu samiksē un pievieno miltu masai. Visu izmiksē, lai nepaliek kunkulīši.
- Kēksiņu cepamo trauku ietauko un tajā lej iejaukto maisījumu.
- To liek cepeškrāsnī uz ~ 20 minūtēm.
- Kēksiņus var dekorēt ar augļiem vai pārliet ar medu.
Kā arī, šie kēksiņi ir bez glutēna, našķoties drīkst visi!