Brokastu vafeles Māmiņdienai: gatavo sešgadīgais Krišjānis

Maija otrajā svētdienā svinam katras mammas skaistākos svētkos – Māmiņdienu. Un cik gan skaists būtu rīta sākums, ja mammai nevajdzētu gatavot brokastis! Šīs vafeles mūsu mājās top gana bieži, lai varētu teikt, ka tās ir mūsu mīļākās. Un šodien pārbaudījām, ka, ar nelielu pieaugušo palīdzību, tās var pagatavot arī topošais pirmklasnieks. Paldies dēliņam Krišjānim par palīdzēšanu virtuvē!
Cik gan skaists būtu Māmiņdienas rīta sākums, ja mammai nevajadzētu gatavot brokastis!

FOTO: Eva Lanka

Cik gan skaists būtu Māmiņdienas rīta sākums, ja mammai nevajadzētu gatavot brokastis!

Vajadzēs:

  • 4 olas
  • 5 ēdamkarotes ar kaudzi cukura (mēs izmantojām brūno)
  • 100 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes ar kaudzi kartupeļu cietes (var izmantot arī kukurūzas)
  • 300 ml piena
  • Miltus pēc izvēles
  • Nedaudz eļļas vafeļu pannas ietaukošanai.

 

Gatavošana

  • Olas sakuļ kopā ar cukuru. Sviestu sagriež mazākos kubiņos un ūdens peldē bļodiņā izkausē. Nedaudz atdzesē un pievieno olu masai. Sakuļ. 

 

 

  • Lej klāt pienu, rūpīgi apmaisa. Pievieno miltus tik daudz, lai mīklas masa būtu diezgan pabieza. Piebildīšu, ka to daudzums variē, atkarībā no tā, kāda veida miltus izmanto. Piemēram, griķu milti uzbriest, tos vajadzēs mazāk kā kviešu. Šoreiz vafelēm pievienoti kviešu un griķu milti. Iesaku pilngraudu miltus miksēt kopā ar parastajiem kviešu miltiem, tad vafeles nebūs tik sausas.

 


 

  • Uzkarsē vafeļu pannu, nedaudz ietauko ar eļļu un liek aptuveni 2 ēdamkarotes mīklu. 
Reklāma
Reklāma

 

 

  • Cep līdz zeltaini brūnas. Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu un svaigām ogām.

 

 

Gatavot kopā ar bērniem noteikti prasa pacietību, tādēļ mācāmies pievērt acis uz radošo nekārtību. Tas noteikti ir ļoti vērtīgs kopā būšanas laiks un arī iemāca patstāvību.

 

Saistītie raksti