"Mammīt, uzcepsim fliškas?" jeb Mērcētie un cepeškrāsnī gatavotie frī kartupelīši

FOTO: Sigita Āboltiņa
Četrgadīgā Viktorija vienmēr piedalās frī kartupeļu gatavošanā un, protams, arī ēšanā.
Vajadzēs:
- Kartupeļus,
- garšvielas (mēs izmantojām maltu papriku, smalcinātus ķiplokus un sāli),
- eļļu apslacīšanai.

Gatavošana
Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos, liek bļodā, pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj stundu pastāvēt.

Pēc tam ūdeni nolej un kartupeļus rūpīgi nosusina.

Sausos kartupeļu salmiņus ber atpakaļ bļodā un sajauc ar garšvielām.

Liek cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārslaka ar olīveļļu.

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 30 minūtes. Cepšanas laiks variējas no kartupeļu salmiņu biezuma un daudzuma uz pannas. Tā kā šajā reizē cepām vairāk nekā parasti, arī gatavošanas laiks bija vajadzīgs aptuveni 40 minūtes.
Ēd tāpat vai ar kādām piedevām, piemēram, biezpienu, svaigajiem salātiem, šašliku utt.
