Kartupeļu pankūciņas ar bekonu. Gatavo Patrisha
“Es noteikti neesmu ģimenes lielākais kulinārs, bet mana mamma ir rādījusi priekšzīmi un iemācījusi mīlestību pret ēst gatavošanu. Man patīk tas process, sevišķi kūkas un našķus gatavot. Mans draugs ikdienā ir lielāks ēst gatavotājs nekā es pati. Bet vislabāk man garšo tādi mājas ēdieni, omīšu ēdieni – kartupelīši ar mērcīti un salātiņiem,” atzīst Patrisha.
Pēdējā laikā Patrishas iecienītākie ēdieni ir zupas un vistas buljons, bet, kad jāgatavo draugiem – mūziķiem Helvijam Fiņķim un Valteram Pūcem, tad gan dziedātāja izvēlas gardu un vilinošu recepti – zeltainas kartupeļu pankūciņas ar bekonu.
Personu skaits: 3
Izmaksas uz vienu personu: ~ 1,28 eiro
Sastāvdaļas:
- 3 lieli kartupeļi
- 2–3 šķipsniņas sāls
- šķipsniņa piparu
- 1/2 sīpola
- 1 ola Rimi Smart
- 50 g rīvēta cietā siera Rimi
- saulespuķu eļļa cepšanai Rimi Smart
- 100 g krējuma Rimi Smart
- 100 g bekona Rimi Smart
- 50 g gurķa
- zaļumi dekoram.
Pagatavošana
- Sarīvē kartupeļus, piejauc sāli, piparus, olu, rīvētu cieto sieru, sīpolu, samaisa un cep sakarsētā eļļā, līdz pankūkas zeltaini brūnas.
- Nosusina salvetē, liek uz šķīvja, uz katras pankūciņas uzliek tējkaroti skābā krējuma, apcepta bekona gabaliņu, dekorē ar smalki sagrieztu gurķi un zaļumiem.
Šī uzkoda visgaršīgākā ir silta.
Noskaties arī video, kā tapa pankūciņas