Jaunie kartupeļi bekona-siera mundierī

Man patīk atrast kādas jaunas receptes un tad tās pielāgot mūsu ģimenes garšas kārpiņām, taču šo soctīklos noskatīto recepti uzreiz iemīļojām oriģinālversijā. Ļoti gards veids, kā apēst jaunos kartupelīšus. Īpaši, ja gadījusies kāda lietaināka un vēsāka vasaras diena, kad gribas kaut ko kreptīgāku.
Šie kartupeļi labi garšo arī auksti, un īpaši gardi tie ir kopā ar zaļajiem salātiem.

FOTO: no personīgā arhīva

Šie kartupeļi labi garšo arī auksti, un īpaši gardi tie ir kopā ar zaļajiem salātiem.

Sastāvdaļas:

  • 12 gab. vidēja lieluma jaunie kartupeļi 
  • 200 g bekons
  • 300 g siers
  • Garšvielas pēc izvēles (es lietoju sāli, piparus, Hmeli-suneli)
  • Eļļa
  • Kečups

 

 

Gatavošana

  • Kartupeļus nomazgā un vāra ar visu mizu līdz mīksti.

 

  • Tikmēr bekonu  sagriež gabaliņos, bet sieru sarīvē. 
  • Novārītos kartupeļus liek mafinu pannā, katru savā iedobītē, un katram virsiņu noziež ar eļļu. 
  • Tagad ar atbilstoša diametra burciņu, glāzi vai krūzi iespiež vidiņus. 
Reklāma
Reklāma

 

  • Katram kartupelim uzkaisa garšvielas.

 

  • Virsū kārto sarīvēto sieru, kečupu, bekonu un atkal sieru.

 

  • Liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.
  • Pasniedz tāpat vai ar salātiem. 

 

Saistītie raksti