Mandeļu cepumiņi – klasiskie un ar garšām, bet visi mutē kūstoši
Parastie, ar kakao vai ar avenēm – tik gardus mandeļu cepumus ēdu vienā nesenā vārda dienas ballītē. Izrādījās, tie ir pašcepti, tāpēc nākamās dienas rītā čatiņā jau saņēmu lūgto recepti. Pamēģini, tiešām gardi un tiešām viegli pagatavojami mandeļu cepumi!
Sastāvdaļas:
- 2 krūzes mandeļu miltu
- ½ krūze cukurs
- Šķipsna sāls
- 2 lielu olu baltumi
- 1/4 tējk. citrona sula
- Pūdercukurs
- Garšiņai var pievienot: kakao 3 ēd. k. / 3 mazās paciņas saldētu aveņu (tās sastrādā pulverī) vai jebko citu.
Pagatavošana
- Sakuļ olas baltumus ar šķipsnu sāls un citrona sulu līdz ir stingras putas.
- Pārējās sausās sastāvdaļas, izņemot pūdercukuru, samaisa kopā.
- Sajauc olas baltumus ar sausajām sastāvdaļām.
- Veido mazas bumbiņas: apviļā pūdercukurā un liek uz cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepampapīru.
- Cep 150 grādos apmēram 25–30 minūtes (līdz sāk parādīties skaistas plaisas).
Mazie knifiņi
- Lai apakša cepumiem nepaliek par brūnu, var salikt divas cepešpannas vienu otrai virsū.
- Lai cepumi būtu mazliet kraukšķīgāki, pirms pūdercukura var tos apviļāt granulētajā cukurā.
- Lai mīkla pie rokām tik ļoti neliptu, tās ar pūdercukuru apbārsta.
- Lai saldētās avenes saberztu pulverī, pirms paciņas atvēršanas to izveltnē ar mīklas rulli.
Zināšanai
Cepumiņi nepūtīsies, tāpēc nav jāsatraucas, vai citu pie cita nepieliks par tuvu uz pannas.