Var ietīt cepampapīrā un uzglabāt ledusskapī – riekstu un žāvētu augļu batoniņš
Šie batoniņi noderēs arī pusdienu kārbiņai vai kā launadziņš, ko bērnam atstāt mājās, jo satur trīs galvenās uzturvielas: olbaltumvielas, ogļhidrātus un taukvielas.

FOTO: Publicitātes foto
Enerģijai visas dienas garumā.
Sastāvdaļas:
- 200 g dateļu
- 50 g ķirbju sēklu
- 70 g saulespuķu sēklu
- 30 g linsēklu
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- 100 g zemesriekstu sviesta
- 2 tējk. kakao pulvera
- 2 ēdamk. medus
.jpg-w696.jpg)
Pagatavošana
- Blenderī ieber saulespuķu, ķirbju un linsēklas. Sablendē līdz smalkai konsistencei.
- Pievieno kokosriekstu skaidiņas un blendē vēl īsu brīdi.
- Blenderī liek dateles, zemesriekstu sviestu un kakao, blendē līdz viendabīgai masai.
- Masu pārliek bļodā un pievieno medu. Samaisa līdz lipīgai konsistencei.
- Uz cepampapīra veido kvadrātu (20×20 cm) un nedaudz iegriež batoniņos.
- Masu liek saldētavā uz 30 minūtēm, pēc tam sagriež batoniņus līdz galam.
- Katru batoniņu var ietīt cepampapīrā un uzglabāt ledusskapī.