Var ietīt cepampapīrā un uzglabāt ledusskapī – riekstu un žāvētu augļu batoniņš

Šie batoniņi noderēs arī pusdienu kārbiņai vai kā launadziņš, ko bērnam atstāt mājās, jo satur trīs galvenās uzturvielas: olbaltumvielas, ogļhidrātus un taukvielas.
Enerģijai visas dienas garumā.

FOTO: Publicitātes foto

Enerģijai visas dienas garumā.

Sastāvdaļas:

  • 200 g dateļu
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 70 g saulespuķu sēklu
  • 30 g linsēklu
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g zemesriekstu sviesta
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 2 ēdamk. medus

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Blenderī ieber saulespuķu, ķirbju un linsēklas. Sablendē līdz smalkai konsistencei.
  2. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un blendē vēl īsu brīdi.
  3. Blenderī liek dateles, zemesriekstu sviestu un kakao, blendē līdz viendabīgai masai.
  4. Masu pārliek bļodā un pievieno medu. Samaisa līdz lipīgai konsistencei.
  5. Uz cepampapīra veido kvadrātu (20×20 cm) un nedaudz iegriež batoniņos.
  6. Masu liek saldētavā uz 30 minūtēm, pēc tam sagriež batoniņus līdz galam.
  7. Katru batoniņu var ietīt cepampapīrā un uzglabāt ledusskapī.

Saistītie raksti