Ziemassvētku tējas gatavošana - recepte
„Tuvojas Ziemassvētki, tāpēc iedomājos par Ziemassvētku tēju. Kā viņa ir jāvāra, kas jāpērk? Lūdzu, iesakiet kādu jauku recepti,” sadaļā Jautā speciālistam vaicā kāds mammam.lv/tetiem.lv reģistrētais lietotājs.
Atbild pavārs Mārtiņš Sirmais.
Tradicionālās Ziemassvētku garšas rada: krustnagliņas, kardamons, kanēlis, koriandrs, smaržīgie pipari, ingvers, citrona miziņa un apelsīna miziņa. Miziņas no augļiem norīvē vai nogriež un sasmalcina — svarīgi, lai klāt nebūtu mizas baltuma. Pārējās sastāvdaļas samaļ kafijas dzirnaviņās vai sagrūž piestā. No šīm sastāvdaļām pagatavo novārījumu (jeb kā to sauc „nastoiku), ko pasniedz, šķaidot ar ūdeni vai kādu tēju, un pievieno medu. Ziemassvētku tējai var izmantot arī veikalos nopērkamos karstvīnu vai piparkūku mīklas garšvielu maisījumus, bet pirms lietošanas arī tos vajag samalt, lai būtu aromātiskāk.
Par karstvīna gatavošanu LASI ŠEIT.