Gardie un veselīgie rabarberi
Rabarbers ir dārzenis ar senu vēsturi – vismaz pieciem tūkstošiem gadu.
Ķīnieši ar rabarberu uzturēja ķermeni vingru un garu – možu. Mūsdienās to vairāk izmanto virtuvē, nevis dziedniecībā, bet, spriežot pēc intensīvajiem zinātnieku pētījumiem, iespējams, pavisam drīz to atkal liksim lietā veselības uzlabošanas nolūkā.
Ievēro!
*Vispiemērotākie ēdienu gatavošanai ir jauni, spirgti, nesavītuši rabarberu kāti.
*Lielākus un resnākus kātus nomizo, jaunos un mazos lieto ar visu mizu.
*Pēdējā laikā sevišķi iecienīti pikantie rabarberu ievārījumi ar garšvielām, kā arī čatniji, ko pasniedz kopā ar dažādiem sieriem.
*Tā kā rabarberos ir daudz skābes, tos nevāra alumīnija katlos un netin alumīnija folijā.
*Pārāk skābu rabarberu garšu var padarīt maigāku ar nelielu citronu sulas piedevu.
Avots: Žurnāls Stella 2012/21