Gardie un veselīgie rabarberi

 Rabarbers ir dārzenis ar senu vēsturi – vismaz pieciem tūkstošiem gadu. 

Gardi un veselīgi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardi un veselīgi.

Ķīnieši ar rabarberu uzturēja ķermeni vingru un garu – možu. Mūsdienās to vairāk izmanto virtuvē, nevis dziedniecībā, bet, spriežot pēc intensīvajiem zinātnieku pētījumiem, iespējams, pavisam drīz to atkal liksim lietā veselības uzlabošanas nolūkā.

 

Ievēro!

*Vispiemērotākie ēdienu gatavošanai ir jauni, spirgti, nesavītuši rabarberu kāti.

*Lielākus un resnākus kātus nomizo, jaunos un mazos lieto ar visu mizu.

*Pēdējā laikā sevišķi iecienīti pikantie rabarberu ievārījumi ar garšvielām, kā arī čatniji, ko pasniedz kopā ar dažādiem sieriem.

Reklāma
Reklāma

*Tā kā rabarberos ir daudz skābes, tos nevāra alumīnija katlos un netin alumīnija folijā.

*Pārāk skābu rabarberu garšu var padarīt maigāku ar nelielu citronu sulas piedevu.  

 

 Avots: Žurnāls Stella 2012/21