Kā izmantot piparmētru?
Piparmētru tēja nebūt nav vienīgais veids, kā izmantot šo aromātisko augu. Piparmētra der gan karstiem un aukstiem dzērieniem, gan karstiem un aukstiem ēdieniem – sākot no kuskusa salātiem, beidzot ar mērci jēra gaļas cepetim.
Labāk izmanto svaigu piparmētru, jo vārot tā zaudē aromātu un garšu. Mētras garša izceļas kombinācijā ar cukuru un citronu - šāds maisījums lieliski papildina arī pikantus ēdienus. Vislabāk sader sader ar pētersīļiem, lociņiem, koriandru, citronmelisu. Lai piparmētru ilgāk saglabātu svaigu, ieliec polietilēna maisiņā, piepūt to, aizsien un liek ledusskapī. Mazas piparmētru iesaldē ledus kubiņos, ko izmanto bolei vai ledus tējai. Kaltētas piparmētras saberž pirkstos un pieber pikantiem ēdieniem vai augļu salātiem.
Avots: www.kasjauns.lv