Kā sagatavot burkas un sterilizēt konservus
Saglabā vasaras un rudens veltes burciņā!
4 varianti, kā sagatavot burkas
1. Tev ir paveicies, ja mājās ir trauku mazgājamā mašīna. Tā izmazgā burkas + 70 grādu temperatūrā, un sterilizēšana nav nepieciešama.
2. Mazgājot burkas ar rokām, lieto dzeramo sodu, jo rokām izturamā temperatūrā ķīmiskos mazgāšanas līdzekļus pilnībā izskalot nevar.
3. Iztvaicē! Uzvāri tējkannā vai katlā ūdeni un izkarsē izmazgātās burkas, turot tās virs tvaikiem.
4. Izdezinficē burkas ar lētu šņabi!
Kā droši sterilizēt konservus?
Burciņas ar konserviem liec dziļā katlā, kurā ieklāts dvielītis un ieliets karsts ūdens tā, lai sniegtos līdz burciņas vidum, un uz nelielas uguns karsē aptuveni ½ stundu. Vai arī – uzkarsē cepeškrāsni uz 100 grādiem, liec dziļā cepamplātē burciņas, ielej ūdeni tā, lai tas sniegtos burciņai līdz pusei un ļauj karsēties ½ stundu. Uzreiz pēc sterilizēšanas burkas jāaizvāko.
Receptes saviem ziemas krājumiem skati sadaļā Virtuve -> Ievārījumi un konservi
Avots: žurnāls Mūsmājas un 100 labi padomi