Burkānu salāti, kūkas un zupas. 24 receptes!
Burkāniem ir obligāti jābūt Latvijas iedzīvotāju ikdienas ēdienkartē. Tie ir nozīmīga veselīga uztura sastāvdaļa, kas nodrošina cilvēka organismu ar vitamīniem, pektīnvielām, šķiedrvielām, organiskajām skābēm un minerālvielām.
Mammamuntetiem.lv recepte
Protams, vislabāk burkānus ir ēst svaigus, bet ir daudz recepšu, lai šīs lieliskās dārza veltes ceptu, vārītu, sautētu, konservētu. Burkāni der gan sāļo, gan saldo ēdienu pagatavošanā.
Viena no vērtīgākajām vielām burkānā ir beta karotīns, kuru cilvēka organisms pārvērš par A vitamīnu. Tas palīdz uzturēt veselīgu ādu, labu redzi un gļotādu stāvokli. Jāņem vērā, ka A vitamīns ir taukos šķīstošs vitamīns, tāpēc ēdot burkānu salātus, biezeņus vai dzerot sulas, tiem jāpievieno tējkarote olīveļļas, krējums vai jebkura cita vērtīga taukviela, pretējā gadījumā burkānā esošais labums organismā neuzsūksies. 100 grami burkānu satur apmēram 35 kalorijas.
Lasītākais
Burkānus ēdienkartē plaši izmantoju dažādu ēdienu sagatavošanai, jo tie uzlabo garšas īpašības, kā arī krāsas dēļ spēj ēdienam piešķirt pievilcīgu vizuālo noformējumu
Sastāvdaļas
Saistītie raksti
-
Burkānu salāti ar saulespuķu sēklām
-
Burkānu un kolrābja salāti
-
Marinētu burkānu salāti
-
Krēmzupa sešu dārzeņu miksējumā
-
Vistas gaļas buljons ar burkāniem
-
Gatavošana pa soļiem – biešu zupa jeb borščs
-
Kotletes no āboliem un burkāniem
-
Ar āboliem pildīti burkānu plācenīši
-
Burkāni ar piparmētru un medu
-
Cepeša burkāni
-
Vista ar ķirbjiem un burkāniem
-
Saulainais kēkss (gatavošana pa soļiem)
-
Burkānu un lazdu riekstu kūka
-
Burkānu gardums
-
Marinēti kāpostu - burkānu salāti ziemai
-
Elīzas zapte (jeb vienkārši lečo)
-
Dārzeņu mikslis ziemai
-
Bulgāru salāti
-
Burkānu čatnijs
-
Koši marinētu dārzeņu asorti
-
3 vienkāršas glazētu dārzeņu receptes
-
Burkānu un ābolu kēkss ar rozīnēm
-
Burkānu kūka