Kā pareizi glabāt medu?
Atbild Armands Krauze, diplomēts biškopis un agronoms, Latvijas Biškopības valdes priekšsēdētājs.
Medu var glabāt istabas temperatūrā slēgtā traukā. Tumsā vai gaismā – tam nav lielas nozīmes. Svarīgāk ir raudzīties, lai trauks būtu blīvi noslēdzams, jo medus piesaista mitrumu. Ja ūdens medū ir daudz, sāks vairoties raugi, proti, medus sarūgs – zaudēs sākotnējo izskatu, smaržu un garšu.
Kā pareizi atkausēt medu? Labāk medu ir neatkausēt – pirkt nelielos traukos, lai var ātri izēst. Ja izdevīgāk ir nopirkt 3 l burku, kamēr medus vēl ir vijīgs, salej nelielos traukos! Taču, ja nu tiešām ir iznācis tā, ka jāatkausē – dari to ūdens peldē, mēģinot nepārsniegt 45 grādu karstumu. Līdz 45 grādiem medus vēl nezaudē aktīvās bioloģiskās vielas, kādēļ šis produkts ir tik vērtīgs.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi