Kam piestāv ķirbju sēklas?
ĶIrbju sēklas ir ļoooti veselīgas - nemet tās ārā, bet izkaltē. ĶIrbju sēklās esošās vielas stiprina kaulus, zobus, matus un nagus. Jāatzīmē, ka visvērtīgākās ir kailsēklu ķirbju sēklas - tās, kas ķirbī ir bez čaumaliņām.
- Ķirbju sēklas visbiežāk izmanto, gatavojot ķirbju krēmzupu ar ķirbj sēklu eļļu un avotu kresēm.
- Sēkliņas ļoti labi iederas arī svaigos salātos kopā ar tvaicētu vistas fileju un balzametiķa mērci.
- Sēkliņas var pievienot mīklai, cepot maizi vai cepumus.
- Sagrauzdētas un samaltas ķirbju sēklas lieliski papildina sviesta garšu.
- Īstiem gardēžiem un neparastāku ēdienu un produktu salikumu cienītājiem garšos, ja ķirbju sēkliņas pārkaisīs salātiem, kas gatavoti no ceptām bietēm, svaigā kazas siera, izturēta balzametiķa un sinepju lapām.
IZLASI ARĪ:
- Lielākā oga pasaulē - ķirbis
Avots: Dienas Ēdieni