5 padomi, kas jāievēro, lai sanāktu garšīgi štovētie kāposti
Skābi kāposti ir būtisks vitamīnu avots, turklāt ļoti gards!
- Jābūt labiem skābētiem kāpostiem, kuriem nav klāt dzērvenes vai burkāni.
- Kāpostus gatavo cūku vai zosu taukos, pievieno karamelizētu cukuru (1 kg kāpostu pievieno aptuveni 100 g karamelizēta cukura), minimālā daudzumā arī tomātu pastu.
- Uz kilogramu kāpostu var pievienot arī kilogramu svaigu rīvētu burkānu — tie piešķirs apetītlīgāku krāsu.
- Ja neizmanto dzīvnieku taukus, var lietot eļļu.
- Var pirkt arī gatavus štovētus kāpostus, piemēram, Dimdiņkāpostus, un mājās uzlabot, pievienojot speķi vai desiņas.
Padoms no Mammamuntetiem.lv - lai kāposti sanāktu skaisti brūni, tos var dažas reizes nedaudz piededzināt!;)
Atbild MĀRIS JANSONS, restorāna Bibliotēka Nr.1 šefpavārs
Avots: Dienas Ēdieni