Kā atmodināt rozīnes. Padomus sniedz Mārtiņš Rītiņš
Vai vienmēr ir labāk rozīnes pirms pievienošanas ēdieniem (gan kūkām, gan gaļas ēdieniem) izmērcēt? Vai garša mainīsies, ja liks nemērcētas?
Atbild šefpavārs Mārtiņš Rītiņš:
- Labāk ir rozīnes izmērcēt, jo nevar zināt, kur un cik ilgi tās stāvējušas. Rozīne ir gulējusi, to vajag atmodināt!
- Izmērcētas rozīnes ļoti bagātina ēdienu un uzlabo garšu.
- Tās var mērcēt gan vienkārši ūdenī, gan tējā, gan kādā liķierī, tas atkarīgs no tā, kāda garša ēdienam nepieciešama vai receptē minēta.
- Ja rozīnes netiek izmērcētas, ēdienu cepot, tās vienkārši sakaltīs.
Avots: žurnāls Dienas ēdieni