Kā jācep pankūkas?
Kas jāievēro, lai plānās pankūkas nepiedegtu?
Pirmkārt, jābūt labai pannai. Ja pierauj klāt, tad vairs neko nevar darīt. Ir nopērkamas arī speciālas pankūku pannas, kas varētu atvieglot cepšanas procesu. Otrkārt, ļoti svarīgi ievērot sastāvdaļu proporcijas un to pievienošanas secību, piemēram, ja par daudz pievienotas olas, pankūkas būs cietas un lūzīs. Ja mīkla būs par šķidru, arī tad nekas nesanāks. Nedrīkst sajaukt mīklas gatavošanas secību. Pareizā ir šāda: vispirms sakuļ olas, pievieno miltus, līdz izveidojas bieza, krēmīga masa, tad pielej pienu, lai iegūtu atbilstošas konsistences mīklu (jābūt vidēji šķidrai). Pēc garšas pieber sāli un cukuru. Ja miltus pievieno pēdējos, mīkla būs kunkuļaina. Treškārt, pankūkas var piedegt neuzmanības dēļ, piemēram, ja ir pārāk karsta panna. Pankūkas arī nevajag peldināt eļļā.
Atbild šefpavārs Māris Astičs
Padoms: žurnāls Dienas ēdieni 2012/7