Septiņi ieteikumi pufīgu perfekto kotletešu izcepšanai
Sulīgas, pufīgas kotletes kā pie vecmāmiņas ir īsts gardums. Tomēr izcept īsto kotleti nav nemaz tik vienkārši – te viņa ir sarāvusies, te sausa, te bāla kā jaunava bez kārdinošās garoziņas apkārt un maigas gaļas iekšā. Daži ieteikumi, kā izcept Ideālo Zeltaino kotleti pusdienu galdam.
- Sagatavotu kotlešu masu ar ķiploku un sīpolu piedevām nedrīkst uzglabāt, to ir jācep uzreiz.
- Ja kotlešu masai pievieno pienā izmērcētu maizi, tad maizei jābūt sacietējušai, nevis svaigai Neizmanto arī garozu.
- Kotlešu masai nav ieteicams pievienot olas baltumu, jo cepot tā rezultātā gaļa saraujas un no tās iztek sula. Rezultātā kotletes paliek sausas.
- Lai kotletes būtu sulīgs, kotlešu masai pievieno 1:1 ceptus un svaigus sīpolus, kā arī nedaudz svaigu kartupeļu.
- Kotletes sak cept uz stipras uguns, lai apcepas garoziņa un neiztek sula, tad uguni samazina līdz vidējai temperatūrai, apgriež otru pusi, atkal cep uz stipras uguns, tad uguni samazina.
- Kotletes apcep no abat pusēm gaiši brūnas, tad saliek ar vāku noslēdzamā lēzenā trauka, pārlaista ar sviestu, pārkaisa ar garšaugu zaļumiem, pārliek ar sagrieztiem tomātiem un ļauj cepeškrāsnī 10-15 minūtes sautēties. Šādi sagatavotas kotletes būs smaržīgas un sulīgas.
- Viltotais zaķis neplaisā, ja to labi samīca, pielej vajadzīgo ūdens daudzumu un, krāsni liekot, vairākās vietas sadursta ar dakšiņu vai karotes kātu.
Ierosmei izmantota informācijas no grāmatas "Kulinārijas viltībiņas"