Fiskars gatavo kopā ar Lindu Vilmansoni-Virbuli: rudenīgas receptes
Gada tumšajā laikā, kad ļoti kārojas gardi, veselīgi našķi, Somijas uzņēmums Fiskars kopā ar Lindu Vilmansoni-Virbuli sarīkoja kopā gatavošanas brokastis, kurās tika gatavoti viegli pagatavojami ēdieni nesteidzīgiem brīvdienu rītiem. Linda Vilmansone-Virbule dalās ar divām receptēm, kā arī ar padomiem, kā gatavošanas procesu atvieglot, izmantojot Fiskars Functional Form traukus.
Atvieglota ikdiena
Lai ēst gatavošanas procesu izbaudītu, ļoti svarīgi ir izvēlēties
atbilstošus darbarīkus, kas gatavošanas procesu atvieglo. Jaunie
Functional Form ēdienu gatavošanas trauki piedāvā plašu risinājumu
klāstu, kas padara tos viegli lietojamus, mazgājamus un
uzglabājamus. Šī kolekcija ir paredzēta ikvienam, kam rosīga
ikdiena nav sveša. Somijā ražotie trauki ir piemēroti visām ēdienu
gatavošanas virsmām un izgatavoti no augstas kvalitātes
materiāliem, kas spēj pārciest ikdienas izaicinājumus.
Palīgs ēst gatavošanā
Daloties ar ēst gatavošanas knifiem, Linda skaidro, ka nereti
cilvēki mēdz piemirst, cik ērta un viegla var būt gatavošana, ja
vien tiek izvēlēti pareizie darbarīki. Šādas funkcijas, kas palīdz
ikdienas darbos ir, piemēram, ērta šķidruma noliešana no katla,
iztiekot bez papildu sietiem vai virtuves dvieļiem. Tāpat arī ir
būtiski, lai vāki ir caurspīdīgi, lai gatavošanas procesam – jo
īpaši cepot un vārot – var sekot līdzi, nenoņemot katla vāku.
Savukārt neuzkarstošie katlu un pannu rokturi palīdz izvairīties no
apdegumiem. Šādas it kā nemanāmas, bet tajā pašā laikā ļoti
noderīgas ērtības piedāvā Functional Form trauku līnija.
Brīvdienu rīti saistās ar nesteidzīgām, garšīgām, taču viegli pagatavojamām brokastu maltītēm. Ar rudenīgo salātu un burkānu sviesta recepti dalās Linda.
Nepieciešamās sastāvdaļas salātiem:
400g riekstu ķirbja, 50ml sezama eļļas, 70g rukolas, 50g parmezāna
siera, 300g baraviku (vai citas sēnes pēc tavas izvēles), 50g
ciedru rieksti, 10 paipalu olas.
Pagatavošana
1. Riekstu ķirbi sagriež daivās un nomizo. Apsāla, liek dziļā pannā
vai katlā un sautē nelielā ūdens daudzumā 15 minūtes.
2. Sēnes sagriež gareniski plānās šķēlītēs un apcep karstā sezama
eļļā, zeltainas no abām pusēm.
3. Uz sausas pannas lēni apgrauzdē ciedru riekstus.
4. Paipalu olas novāra 3 minūtes karstā ūdenī.
5. Šķīvī izkārto rukolu, pāri kārto ķirbja šķēlītes, pārrīvē
parmezāna sieru, izkārto sēnes, uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas
un pārber ar riekstiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas burkānu sviestam:
1kg burkānu, 150g sviesta, ½ tējk. sāls, 1 čili pipars, 2 ķiploka
daiviņas, 1 tējk. ingvera pulvera, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. kumīna
sēklu, 1 tējk. koriandra sēklu.
Pagatavošana:
1. Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2. Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz
tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet
dārzeņu buljona vai ūdens, lai tie nepiedegtu.
3. Uz sausas pannas apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas, līdz sāk
izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablenderē viendabīgā
pulverī.
4. Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili
piparu, ķiploku, ingvera pulveri, medu, kumīna un koriandra
maisījumu un atlikušo sviestu.
5. Visu sablenderē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.