Virtuves knifiņi: kā receptēs saprast mērvienības?

Reizēm, lasot recepti, ir apjukums no produktu mērvienību dažādības. Piedāvājam nelielu ieskatu virtuves mērvienību pasaulē. 

Ir reizes, kad saprast ēdienam pievienojamo sastāvdaļu daudzumu, ir svarīgi.

FOTO: Shutterstock.com

Ir reizes, kad saprast ēdienam pievienojamo sastāvdaļu daudzumu, ir svarīgi.

60 pilieni = 1 tējkarote = 5 ml
16 piles = 1 tējkarote = 5 ml
8 šķipsnas = 1 tējkarote = 5 ml
1 tējkarote = 10 g 
1 1/2 tējkarote = 1/2 ēdamkarote = 7,5 ml
3 tējkarotes = 1 ēdamkarote = 15 ml
1 ēdamkarote = 25 g  
2 ēdamkarotes = 1 šķidruma unce = 30 ml
4 ēdamkarotes = 1/4 tases = 60 ml
2 2/3 šķidruma unces = 1/3 tases = 80 ml
4 šķidruma unces = 1/2 tase – 120 ml
8 šķidruma unces = 1 tase = 240 ml
2 tases = 1 pinte = 480 ml
4 tases = 1 kvarta = 960 ml
1 glāze = 250 ml = 170 g 

 

Reklāma
Reklāma