Idejas, kā izmantot piparmētru + boles recepte
Piparmētras labās garšas īpašības nav pietiekami novērtētas. Lasi, kā vēl izmantot piparmētru.
Piparmētra der gan karstiem un aukstiem dzērieniem, gan karstiem un aukstiem ēdieniem – sākot no kuskusa salātiem, beidzot ar mērci jēra gaļas cepetim. Labāk izmanto svaigu piparmētru, jo vārot tā zaudē aromātu un garšu. Mētras garša izceļas kombinācijā ar cukuru un citronu – šāds maisījums lieliski papildina arī pikantus ēdienus. Vislabāk sader ar pētersīļiem, lociņiem, koriandru, citronmelisu. Lai piparmētru ilgāk saglabātu svaigu, ieliec polietilēna maisiņā, piepūt to, aizsien un liec ledusskapī. Mazas piparmētru lapiņas iesaldē ledus kubiņos, ko izmanto bolei vai ledus tējai. Kaltētas piparmētras saberž pirkstos un pieber pikantiem ēdieniem vai augļu salātiem.
Piparmētru bole
4 personām, gatavošanas laiks – 1 stunda un 15 minūtes
Sastāvdaļas:
- 50 g svaigu piparmētras lapiņu
- 100 ml degvīna
- 2 pudeles sausā baltvīna
- 50 g cukura
- 2 pudeles gāzēta minerālūdens vai 1 pudele dzirkstošā vīna
Pagatavošana:
1. Piparmētras tapiņas smalki sakapā, pārlej ar degvīnu un ļauj 1 stundu ievilkties, pēc tam izkāš caur sietiņu.
2. Boles traukā ielej vīnu, pievieno piparmētru uzlējumu un cukuru un rūpīgi samaisi. Pirms pasniegšanas pielej minerālūdeni vai dzirkstošo vīnu un ieber dažas svaigas piparmētras lapiņas.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/06. Nr.6