Kā pareizi griezt kabaci, atbilstoši katram ēdienam
Ripiņas, stabiņi, kubiņi - kabaci ieteicams griezt atkarībā no ēdiena, kā to gatavosim.
Ripiņas – piemērotas cepšanai uz pannas un cepeškrāsnī, kā arī fritēšanai. Ieslīpas ripiņas – arī piemērotas cepšanai uz pannas, taču labāk iederēsies Āzijas virtuves ēdienos; labi garšo sacepumos.
Nelieli kubiņi – piemēroti dažādām mērcēm, piemēram, makaronu un rīsu ēdienu mērcēm, kā arī zupām.
Smalki gabaliņi – vislabāk der mērcēm un pildījumiem.
Stabiņi – noder ēšanai svaigā veidā, piemēram, ar dažādām mērcēm, kā arī fritēšanai.
Salmiņi – piemēroti cepšanai vokpannā un ātrai apcepšanai parastajā pannā; labi garšo svaigos salātos.
Ieteikumi no "100 Labi Padomi"