Kā tu bez šiem knifiņiem līdz šim iztiki? Beidzot ir zināms, kā pareizi sagriezt augļus un dārzeņus

Iespējams, ka visu savu apzināto dzīvi tu esi nepareizi griezusi arbūzu vai pat mūsu pašu vietējo dārzeni - tomātu! Tagad zināsi, kā visērtāk un ar vismazākajiem zaudējumiem sagriezt ēšanai mango, granātābolu vai pareizi nomizot kivi.  

freepik.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

freepik.com

Kivi ērti notīrīt ar karotīti
Augli nomazgā, nogriez galiņus un ar karotīti no iekšpuses atdali miziņu un augļa mīkstuma. Gatavs! 


Arbūzu sagriez ērti paņemamos gabaliņos 
Lielo ogu nomazgā, pārgriež uz pusēm un noliek ar mīkstumu uz šķīvja. Griež, kā parādīts fotogrāfijā. 

 

Zemenes 
Zemenes viducīti var izņemt, izmantojot lielu kokteiļa salmiņu, izdurot to cauri. Metode derēs arī citu lielu ogu tīrīšanai.

 

Reklāma
Reklāma

Tomāti
Gatavus, mīkstus tomātus vislabāk griezt ar virtuves nazi, tad tos nesaspiež.


Citrusaugļi 
Vairāk sulas no laima, citrona vai apelsīna varēs izspiest, sagriežot to tā, ka netiek sagriezta augļa serdīte. Kā foto!


Granātābols 
Pie saldajām sēklām, kas slēpjas granātābola iekšpusē, vielāk tikt klāt, ja nogriež augļa virspusīti. Pēc tam ar nazi sagriež ādaino miziņu pa lielākām daivām. 


Mango 
Gardais, eksotiskais auglis ar lielo kauliņu vidū ērtā būs apēdams, ja to pareizi sadalā pa sektoriem. Skaties foto.