Kā tu bez šiem knifiņiem līdz šim iztiki? Beidzot ir zināms, kā pareizi sagriezt augļus un dārzeņus
Iespējams, ka visu savu apzināto dzīvi tu esi nepareizi griezusi arbūzu vai pat mūsu pašu vietējo dārzeni - tomātu! Tagad zināsi, kā visērtāk un ar vismazākajiem zaudējumiem sagriezt ēšanai mango, granātābolu vai pareizi nomizot kivi.
Kivi ērti notīrīt ar karotīti
Augli nomazgā, nogriez galiņus un ar karotīti no iekšpuses atdali
miziņu un augļa mīkstuma. Gatavs!
Arbūzu sagriez ērti paņemamos gabaliņos
Lielo ogu nomazgā, pārgriež uz pusēm un noliek ar mīkstumu uz
šķīvja. Griež, kā parādīts fotogrāfijā.
Zemenes
Zemenes viducīti var izņemt, izmantojot lielu kokteiļa salmiņu,
izdurot to cauri. Metode derēs arī citu lielu ogu tīrīšanai.
Tomāti
Gatavus, mīkstus tomātus vislabāk griezt ar virtuves nazi, tad tos
nesaspiež.
Citrusaugļi
Vairāk sulas no laima, citrona vai apelsīna varēs izspiest,
sagriežot to tā, ka netiek sagriezta augļa serdīte. Kā foto!
Granātābols
Pie saldajām sēklām, kas slēpjas granātābola iekšpusē, vielāk tikt
klāt, ja nogriež augļa virspusīti. Pēc tam ar nazi sagriež ādaino
miziņu pa lielākām daivām.
Mango
Gardais, eksotiskais auglis ar lielo kauliņu vidū ērtā būs apēdams,
ja to pareizi sadalā pa sektoriem. Skaties foto.