Rauga pārslas – kas tās ir un kur tās izmantot?

Rauga pārslas (nutritional yeast) plaši izmanto augu virtuvē to "sierainās" un ''riekstainās'' garšas dēļ (nejaukt ar pārtikas raugu).
Rauga pārslas satur dzelzi, kāliju un proteīnu.

FOTO: Shutterstock.com

Rauga pārslas satur dzelzi, kāliju un proteīnu.

Iejauc tās zupā vai mērcē, rauga pārslas tās nedaudz arī iebiezinās. Pārkaisi salātiem vai pastai – tas ir tā vērts! Rauga pārslas satur dzelzi, kāliju un proteīnu. Ir iespējams iegādāties arī rauga pārslas, kas bagātinātas ar B12 vitamīnu.  Rauga pārslas var iegādāties vegāniska uztura veikalos, tostarp Dabas stacijā (arī internetveikalā) un citos.

 

Rauga pārslas (nutritional yeast) ir no tās pašas sugas kā maizes raugs, taču ražošanas procesā tas tiek ‘’deaktivizēts'', tāpēc to nevar izmantot, piemēram, maizes raudzēšanā.

Reklāma
Reklāma

 

Klimata un vides saudzēšanas nolūkos, katru gadu janvārī norisinās izaicinājums ''Neapēd zemeslodi'', kurā ikvienam ir iespēja izvēlēties no trim uztura līmeņiem sev piemērotāko, pēc iespējas mazāk uzturā iekļaujot gaļu.

Avots: neapedzemeslodi.lv