Praktiski knifiņi, kā kūkās lietot svaigus augļus un ogas

Svaigi augļi un ogas kūkām piešķir vasarīgumu un svaigu garšu. Kā tos lietot, lai kūka nesulotu un lai tā izdotos garda?
Vasara ir īstais laiks cept gardumus ar svaigām ogām un augļiem!

FOTO: Shutterstock.com

Vasara ir īstais laiks cept gardumus ar svaigām ogām un augļiem!

  • Ja cepšanā izmanto sulīgus augļus, veidnē iepildīto mīklu vispirms apkaisi ar sīki sadrupinātiem cepumiem vai sausiņiem. Šī kārta uzsūks augļu sulu, un mīklas pamatne nesamirks.
  • Lai svaigi augļi un ogas cepšanas laikā negrimst uz leju, pirms likšanas mīklā tos viegli apsijā ar miltiem vai pat apviļā miltos.
  • Upenēm un jāņogām uzmanīgi atdali kātiņus – tā, lai sula nesāk tecēt laukā.
  • Plūmes pārgriez uz pusēm precīzi pa to vietu, kas atgādina šuvi, tad abas pusītes atlēks vaļā. Kauliņu nemēģini izspiest ar pirkstiem, jo tā vari saspiest mīkstumu. Labāk to atdali ar mazu, spicu nazi.
  • Vīnogas pārgriez uz pusēm un ar smailu naža galu izņem sēkliņas.

 

  • Augļus ieteicams mizot ar dārzeņu mizojamo nazi – tas nogriež miziņu plānu jo plānu, un viss labums paliek auglī.
  • Ābolus cepšanai vari sagatavot divējādi: ar speciālo nazīti, ko var nopirkt saimniecības preču veikalos, izdur serdi, pēc tam ābolu nomizo un sagriez tā, kā norādīts receptē. Otrs variants – ābolu sagriez četrās daļās, izgriez serdi un tad nomizo. Ja vajag, sagriez vēl sīkāk.
  • Bumbierus vispirms nomizo, tad pārgriez uz pusēm un ar nazīti, kas paredzēts augļu bumbiņu izgriešanai (arī to var nopirkt saimniecības preču veikalos), izdob serdi. Pēc tam mīkstumu sagriez atbilstoši receptei.
  • Āboli un arī bumbieri pēc nomizošanas un sagriešanas ātri sabrūnē, tādēļ tos uzreiz skābini – apslaki ar citronu vai rabarberu sulu.
Reklāma
Reklāma

 

No portāla www.jauns.lv

Saistītie raksti