4 knifi, lai cepeškrāsnī tapis ēdiens būtu sulīgs
Rudens ir īstais laiks, kad gatavot cepeškrāsnī. Ir pieejami daudzi rudens dārzeņi, turklāt gatavošanas laikā tiek arī piesildīta māja.

FOTO: Shutterstock.com
Palīdzoša būs arī cepeškrāsns apakšā ievietota plāts ar rupjo sāli.
Lai cepeškrāsnī gatavotais ēdiens būtu patiešām sulīgs, ņem vērā šos četrus, pavisam vienkāršos ieteikumus.
- Cepšanai paredzētos produktus ievieto cepeškrāsnī tikai tad, kad tā sakarsēta līdz vajadzīgajai temperatūrai.
- Plāti, cepešpannu vai citu trauku, kurā gatavo ēdienu, ieteicams novietot krāsnī uz vidējām restēm. Krāsns augšpusē pannu liec tad, ja gatavošanas beigās vajag apbrūnināt ēdiena virskārtu.
- Ja rodas bažas, ka ēdiens krāsnī varētu par daudz sažūt, uz plāts uzber 1 kg rupjās sāls un to ieliec krāsns apakšā.
- Ēdiens sanāk sulīgāks ja to gatavo keramikas traukos, piemēram, porciju trauciņos ar vai bez vāka.