Daži noderīgi knifi, kas palīdzēs pagatavot izcilu mērci jebkuriem salātiem
Lai arī cik labi būtu salātos izmantotie produkti, galarezultāts lielākoties ir atkarīgs no mērces. Tieši mērce ir tā, kas salātus vai nu padara pliekanus, vai pārvērš kulinārā baudījumā.
- Lai izdotos laba eļļas mērce, vispirms samaisi pārējās sastāvdaļas, piemēram, etiķi, sulu, garšvielas, tad kā pēdējo lēnām ietecini un iekul eļļu.
- Sāli labāk sakult ar etiķi – gan tāpēc, ka eļļā tas slikti šķīst, gan arī tāpēc, ka sālīta eļļa ar etiķi ne visai viendabīgi sajaucas.
- Ja mērce sanākusi paskāba, garšu var saglābt, pievienojot nedaudz medus vai cukura. Der arī sojas mērce, taču tā dod papildu sāļumu un tumšāku nokrāsu.
- Ja klasiskā eļļas un etiķa mērce ir pārāk smaga, padari to vieglāku, iemaisot kāda augļu sulu vai buljonu.
- Ja gatavo olīveļļas mērci ar citrusaugļu sulu, rēķinies, ka citrusauglim ir cita garšas intensitāte. Lielos vilcienos – uz 3 daļām olīveļļas ņem 1 daļu citronu sulas vai uz 1 daļu eļļas – 1 daļu apelsīnu sulas. Sulu lej klāt pakāpeniski un nogaršo, lai nesanāk par stipru.