Kā pareizi uzglabāt dažādus produktus
Piedāvajam dažādus knifiņus ēdiena uzglabāšanai no 1978. gadā izdevniecības Liesma izdotās Pavārgrāmatas.
1. Ledusskapī produkti jātur slēgtos traukos.
2. Sieru parasti uzglabā slēgtā traukā. Ielieciet tur arī gabaliņu
cukura, tas pasargās sieru no sacietēšanas.
3. Putraimos, mannā vai miltos mēdz ieviesties miltu kodes. To var
novērst, ja traukā ar miltiem vai putraimiem ieliek dažas daiviņas
ķiploka.
4. Sālītas vai marinētas siļķes ieteicams glabāt tumšā, aukstā
vietā. Gaismas, gaisa un mitruma ietekmē siļķu tauki iegūst rūgtenu
garšu. Sālītas siļķes vislabāk uzglabāt ledusskapī celofāna
maisiņā.
5. Arī pienu ieteicams glabāt tumšā vietā. Gaismā piens zaudē
ievērojamu daudzumu A un C vitamīna.
6. Sāls nepalīks mitra, ja to ieliks stikla traukā un piebērs
mazliet kartupeļu cietes.
7. Dārzeņi un zaļumi nenovītis, ja tos ieliks sālsūdeni.
8. Lapu salātus u. c. zaļumus nav ieteicams turēt ūdenī. Tad tie
zaudē lielu daļu uzturvērtības. Tos ieliek traukā un pārklāj ar
mitru drānu.
9. Savītušus dārzeņus atsvaidzina, ja tos uz pusstundu ieliek
ūdenī, kam pielietas dažas karotes etiķa.
10. Lai tomātus, piparus, baklažānus uzglabātu ilgākam laikam, tos
saliek kastītes, groziņos (vai starp papīriem) tā, lai viens otram
nepieskartos. Uzglabā tumšā, pavēsā telpā.
11. Piens nesaskābs, ja to uzvārīs un uz katru litru pievienos
cukura graudiņu.
No grāmatas: V. Gustava, I. Jansone
Pavārgrāmata, R.: Izdevniecība Liesma, 1978.