Biezenis (džems) no vasaras āboliem

FOTO: Shutterstock.com

Ņem 3 - 4 kg ābolu (bumbierābolus, Baltā dzidrā ābolus), izgriež serdes un sagriež lielos gabalos, pievieno 1 kg cukura un glāzi ūdens (ūdens vajadzīgs, lai pirmajā karsēšanas brīdī āboli nepiedegtu).

Masu uzkarsē līdz 80 - 85 grādiem. Pa šo laiku tikai daļa ābolu sašķīst, bet vairums vēl paliek veseli - gabalos. Karsto masu ātri sapilda burkās un sterilizē verdošā ūdenī: 0,5 litru burkas - 10 - 15 minūtes, litra burkas - 18 - 20 minūtes.

 

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens
  • Cukurs
  • Āboli