Svaigu tomātu biezenis ziemai
Novācot tomātu ražu, bieži rodas daudz pārpalikumu, ko var labi
saglabāt izlietošanai ziemā. Augļiem izgriež bojātās vietas,
sagriež tos gabalos, saliek katlā un maisot vāra, kamēr
gatavi.
Iepriekš sagatavo burkas, tās tīri izmazgājot ar dzeramās sodas
šķīdumu un izplaucējot, kā arī vāciņus, kurus mazgā un novāra
atsevišķi.
Karsto tomātu biezeni saliek burkās, kuras aizvāko ar skārda
vāciņiem un pēc tam pagriež ar dibenu uz augšu. Šādus konservus var
glabāt jebkuros apstākļos.
Tomātu biezeni izlieto svaigu tomātu vietā, pieliekot borščam, kā
arī daudziem citiem gaļas un zivju ēdieniem.
Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas
apstākļos.- R: Avots,1993
Sastāvdaļas
- Tomāti