Marinēti ķirbji 2

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos, aplej ar verdošu ūdeni un vāra, kamēr gabaliņi kļūst puscaurspīdīgi. Tad tos uzgāž uz sieta. 

Sagatavo marinādes uzlējumu: uz 3 glāzēm 6% galda etiķa ņem 200 g cukura, 15 graudus piparu, gabaliņu kanēļa mizas, 10 krustnagliņas un dažas apelsīna mizas; visu savāra. Šajā šķidrumā saliek ķirbjus un vāra, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

Karstus ķirbjus sapilda karstās burkās un aplej ar izkāstu marinādes uzlējumu. Burkām uzliek vāciņus un tad tās liek katlā ar karstu ūdeni. Sterilizē 3 minūtes verdošā ūdenī. Pēc tam vāciņus aizvalcē un burkas apgriež otrādi.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

 

Sastāvdaļas

  • Apelsīnu miziņas
  • Krustnagliņas
  • Kanēļa miza
  • Pipari
  • Cukurs
  • Etiķis
  • Ķirbis