Lāceņu želeja
Reibinoši aromātisks kārums, kas derēs ne tikai pankūkās, bet arī ar labu cieto sieru un kūkās!
1. Ogas iztīra, mitrā drēbē noviļina, saspiež, iegūto masu salej audekla maisiņā, pakar, ļauj sulai notecēt.
2. Uz 1 glāzi sulas ņem 1 glāzi cukura, uz ātras uguns maisot vāra, kamēr gar katla malām sāk želēt, karstu sapilda burkās, aukstu aizsien ar pergamenta papīru, uzglabā sausā, vēsā vietā.
3. Atlikušos biezumus izrīvē caur sietu, uz 2 glāzēm ogu masas ņem 1 glāzi cukura, maisot savāra marmelādē.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992
Sastāvdaļas
- Cukurs.pēc vajadzības
- Lācenes - 4.kg