Zaļo tomātu salāti ziemai. Gatavojami arī no kabačiem
Salāti, ko vari pasniegt gan siltus, gan aukstus, gan arī pievienot zupai! Tieši šādā pat veidā gatavojami salāti no kabačiem.
Nomizo, sarīvē burkānus un apcep eļļā uz pannas (var arī neapcept!). Apcep arī nomizotus, sagrieztus sīpolus. Tomātus sagriež daiviņās, un visus dārzeņus liek katlā sautēties. Kad dārzeņi mīksti, pievieno tomāti mērci, nedaudz eļļas un sāli un piparus pēc garšas. Liek burciņās, skrūvē ciet un atdzisušus ievieto ledusskapī.
Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa
Sastāvdaļas
- Negatavi tomāti - 1.kg
- Burkāni - 1.kg
- Sīpoli - 1.kg
- Tomātu mērce.l
- Eļļa
- Sāls, pipari pēc garšas