Marinēti ķirbīši Vitas gaumē
Ķirbjus sagriež apm.3 cm lielos gabaliņos, samaisa ar cukuru, sāli, etiķi, nomizotām ķiploku daiviņām,krustnagliņām,pipariem un 1 l ūdens. Traukam uzliek vāku un ļauj ievilkties diennakti. Nākamajā dienā visu to vāra uz lēnas iuguns - līdz ķirbji ir kļuvuši caurspīdīgi.(apm.10-15 min) Tad ķirbjus liek cepeškrāsnī izkarsētās burciņās, pievieno piparmētras zariņu un aizvāko .
Marinētos ķirbīšus parasti liek galdā Ziemassvētkos, bet tos var ēst arī ikdienā, izmantot kā ēdiena piedevu..Ļoti garšo bērniem.Ķirbis ir vitamīnu karalis.
Labu apetīti!
Iesūtījusi recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece Vita.
Sastāvdaļas
- Piparmētras zariņi(var nebūt) - 2-3.gb
- Etiķis 5% - 1/4.l
- Citrona miziņa rīvēta - 1.gb
- Ķiploki - 2.daiviņas
- Sāls - 1.ēd/k
- Cukurs - 250.g
- Ķirbji - 1.kg
- Krustnagliņas nedaudz - 15-20.gb
- Melnie pipari - 10.gb