Salāti ziemai
Visu sagriež un liek katlā vārīties, ūdeni nevajag, jo
vārīsies savā sulā, bet ja ir vēlēšanās - var pusglāzi ūdeni
pieliet. Kad viss ir gatavs un mīksti izvārījies, tad pievieno
eļļu, sāli pēc garšas un etiķi, bet var etiķi arī nepievienot, un
vāra, visu laiku samaisot vēl 20 -30 minūtes un - pa burkām.
Sterilizēt nevajag. Iznāk līdz 13-15 l burciņas.
Šos salātus var pievienot pie zupām, mērcēm un vienkārši tāpat ar
kartupeļiem.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
- Lauru lapas
- Etiķis - 4.ēdam.k.
- Sāls
- Sarkanā paprika - 2 .kg
- Sīpoli - 2 .kg
- Tomāti - 2 .kg
- Selerijas sakne - 1-2 .gab
- Kāposts - 1/2.gab
- Eļļa - 3 - 4 .glāzes
- Melnie pipari
- Burkāni - 2 - 3 .kg