Ķirbju medus

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Noņemiet ķirbim mizu, bet mīkstumu sarīvējiet ar rupju dārzeņu rīvi un sajauciet ar cukuru. Atstājiet, lai pastāv, kamēr sāks izdalīties sula. Vāriet uz lēnas uguns, bieži nosmeliet izdalījušos sulu un lejiet to citā katlā. Nosmelto sulu vēl reizi uzkarsējiet, pieberiet kanēli, krustnagliņas un vāriet, līdz tā sabiezēs skābā krējuma biezumā, pasmeltai lāsei jāsastingst. Pilda burciņās karstu.

 

 

Iesūtījusi: Maruta Lepeško, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Krustnagliņas
  • Ķirbji - 1.kg
  • Cukurs - 250.gr
  • Kanēlis