Sievasmātes mēle - konservs ziemai

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Šī recepte derēs nepāraugušiem kabačiem, kuriem nav cieta miziņa. 3 kg kabačus, nemizotus sagriež 4 daļās. Ja  vajag, tad šķērsām uz pusēm, lai ieiet 0,5 l burkās. 1 kg sarkanie saldie pipari (salmiņos), 200 g eļļas, 0,5 l  burka asā tomātu mērce, 200 g cukurs, 2 ēd. kar ar kaudzi sāls, 100 g 9% etiķis, 100 g ūdens, 05 tējkar. asie (sarkanie) pirari, 150 gr ķiploki. Visu katlā vāra 40 min, ķiplokus, izspiestus caur ķiploku spiedi, pieliek pašās beigās. Karstus liek 0,5 l burkās un sterelizē 15-20 min. Karstas aizvāko, un tālāk kā parasti. Šī recepte derēs tiem, kam garšo "kreptīgi" ēdieni. Man gan ilgi neturas, jo ļoti ātri tiek apēsti.

Iesūtīja: Zanda Ukase
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kabači
  • Sarkanie asie pipari
  • Ūdens
  • Etiķis
  • Sāls
  • Cukurs
  • Asā tomātu mērce
  • Eļļa
  • Ķiploki