Sievasmātes mēle - konservs ziemai
Šī recepte derēs nepāraugušiem kabačiem, kuriem nav cieta miziņa. 3
kg kabačus, nemizotus sagriež 4 daļās. Ja vajag, tad šķērsām
uz pusēm, lai ieiet 0,5 l burkās. 1 kg sarkanie saldie pipari
(salmiņos), 200 g eļļas, 0,5 l burka asā tomātu mērce, 200 g
cukurs, 2 ēd. kar ar kaudzi sāls, 100 g 9% etiķis, 100 g ūdens, 05
tējkar. asie (sarkanie) pirari, 150 gr ķiploki. Visu katlā vāra 40
min, ķiplokus, izspiestus caur ķiploku spiedi, pieliek pašās
beigās. Karstus liek 0,5 l burkās un sterelizē 15-20 min. Karstas
aizvāko, un tālāk kā parasti. Šī recepte derēs tiem, kam garšo
"kreptīgi" ēdieni. Man gan ilgi neturas, jo ļoti ātri tiek
apēsti.
Iesūtīja: Zanda Ukase
Sastāvdaļas
- Kabači
- Sarkanie asie pipari
- Ūdens
- Etiķis
- Sāls
- Cukurs
- Asā tomātu mērce
- Eļļa
- Ķiploki