Koši marinētu dārzeņu asorti
Dārzeņu daudzums nav noteikts, jo katrā litra burciņā lieku apakšējā kārtā pusi uz pusi gurķus un burkānus, un pa virsu puķkāpostus.
Burkānus vispirms notīra, mazākos negriež, bet lielākos sagriež
gareniski divās vai 4 daļās, atkarībā no resnuma. Aplej ar vārošu
ūdeni patur apmēram 15 min., tad iznāk kraukšķigi burkāni, ja grib
mīkstākus, tad var pavārīt. Jāatceras, ka ūdenim ir jāapsedz
dārzeņi.
To pašu izdara ar puķkāpostiem, sadala rozetēs apm. vienādā lieluma
un pārlej ar vārošu ūdeni, paturot apm. 15 min. Ja grib mīkstāku,
tad pavāra. Burkās, pirms liek iekšā dārzeņus, apakšā lieku vienu
lauru lapu, 3 gab. smaržīgos piparus un 1-3 ķiploku daiviņas, tas
atkarīgs no tā, vai pēc tam apēd ziemā marinētos ķiplokus. Marinādi
gatavo aukstā ūdenī, kad garšvielas izkusušas, tad saleju pa
burkām. Lai būtu precīzi par marinādes stiprumu, tad etiķa esenci
leju katrā burkā. Burkas pasterizēju tik ilgi, kamēr gurķi ir
pilnīgi mainījuši krāsu.Visus varbūt pārsteigs, ka darbojos ar
etiķa esenci, bet tā bja visiizdevīgākā cenas ziņā. Mēģiniet
aizstāt ar etiķi. Nav stipri, var dot maziem bērniem.
Izlasi arī: Kā
aizvietot etiķa esenci? Izmanto aprēķina špikeri
marinēšanā
Marinādi gatavo aukstā ūdenī, kad garšvielas izkusušas, uzlej pāri
dārzeņiem. Etiķa esenci leju katrā burkā atsevišķi, tad zinu
ka neiznāks pa stipru.
Sastāvdaļas
- Gurķi .nenoteikts daudz.
- Burkāni.nenoteikts daudz.
- Puķkāposti.nenoteikts daudz.
- Ūdens - 1.litrs
- Sāls - 2.ēd.karotes
- Cukurs - 1.ēd.karote
- Etiķa esence - 1.tējk. uz 1l burku
- Zaļa dille.nenoteikts daudz.
- Ķiploki - 1-3.daiviņas uz litra burku
- Smaržīgie pipari - 3.gab. uz litra burku
- Lauru lapas - 1.gab. uz litra burku