Koši marinētu dārzeņu asorti

Dārzeņu daudzums nav noteikts, jo katrā litra burciņā lieku apakšējā kārtā pusi uz pusi gurķus un burkānus, un pa virsu puķkāpostus. 

FOTO: Shutterstock.com

Burkānus vispirms notīra, mazākos negriež, bet lielākos sagriež gareniski divās vai 4 daļās, atkarībā no resnuma. Aplej ar vārošu ūdeni patur apmēram 15 min., tad iznāk kraukšķigi burkāni, ja grib mīkstākus, tad var pavārīt. Jāatceras, ka ūdenim ir jāapsedz dārzeņi.

To pašu izdara ar puķkāpostiem, sadala rozetēs apm. vienādā lieluma un pārlej ar vārošu ūdeni, paturot apm. 15 min. Ja grib mīkstāku, tad pavāra. Burkās, pirms liek iekšā dārzeņus, apakšā lieku vienu lauru lapu, 3 gab. smaržīgos piparus un 1-3 ķiploku daiviņas, tas atkarīgs no tā, vai pēc tam apēd ziemā marinētos ķiplokus. Marinādi gatavo aukstā ūdenī, kad garšvielas izkusušas, tad saleju pa burkām. Lai būtu precīzi par marinādes stiprumu, tad etiķa esenci leju katrā burkā. Burkas pasterizēju tik ilgi, kamēr gurķi ir pilnīgi mainījuši krāsu.Visus varbūt pārsteigs, ka darbojos ar etiķa esenci, bet tā bja visiizdevīgākā cenas ziņā. Mēģiniet aizstāt ar etiķi. Nav stipri, var dot maziem bērniem.

Izlasi arī: Kā aizvietot etiķa esenci? Izmanto aprēķina špikeri marinēšanā

Marinādi gatavo aukstā ūdenī, kad garšvielas izkusušas, uzlej pāri dārzeņiem. Etiķa esenci  leju katrā burkā atsevišķi, tad zinu ka neiznāks pa stipru.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Gurķi .nenoteikts daudz.
  • Burkāni.nenoteikts daudz.
  • Puķkāposti.nenoteikts daudz.
  • Ūdens - 1.litrs
  • Sāls - 2.ēd.karotes
  • Cukurs - 1.ēd.karote
  • Etiķa esence - 1.tējk. uz 1l burku
  • Zaļa dille.nenoteikts daudz.
  • Ķiploki - 1-3.daiviņas uz litra burku
  • Smaržīgie pipari - 3.gab. uz litra burku
  • Lauru lapas - 1.gab. uz litra burku