Marinētas gailenes. Baudi dabas veltes!
Meži pielijuši, ir laiks iet sēņu "medībās"!
Gailenes notīra, nomazgā un 20 minūtes vāra sālsūdenī, tad
nokāš. Katlā marinādei ielej etiķi un ūdeni, pievieno sāli, cukuru
un karsē, kamēr uzvārās. Gatavā marinādē liek novārītās sēnes un uz
lēnas uguns karsē 20 minūtes, karsēšanas beigās pievieno cukuru,
ķimenes, piparus un dilles. Gatavās sēnes sapilda burkās, pārlej ar
marinādi un burkas noslēdz ar vāciņiem.
Ļoti, ļoti garšīgas...
Recepti iesūtīja: Evija Rubene
Sastāvdaļas
- Gailenes - 1,5.litrs
- Marinādei:
- Etiķis (9%) - 2.glāzes
- Ūdens - 1.glāze
- Sāls - 1-2.ēdamkarotes
- Cukurs - 2.ēdamkarotes
- Ķimenes (pēc vēlēšanās)
- Melno piparu graudi
- Dilles (pēc vēlēšanās)