Ananasu ievārījums
Recepti uzzināju, pārlasot senas avīzes. Tur gan bija "ananasu
kompots", bet man ienāca prātā pagatavot ievārījumu. Protams -
kompots ir burvīgs.
Svaigus kabačus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, ielej katlā
ūdeni, ieber kabačus un pavāra, tad pieliek cukuru un vāra, kamēr
izšķīst. Beigās pieliek sagrieztu citronu, pirms tam pieriīvējot
mazliet miziņas, un uzvāra, tad lej burkās, aizvāko un ziemai
eksotisks ievārījums. Lai labi garšo!
Recepti iesūtīja: Māra Lazdiņa, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece
Sastāvdaļas
- Kabači - 3.kg
- Citrons - 3.gab
- Cukurs - 3.kg
- Ūdens - 1.glāze